sâmbătă, 14 aprilie 2012

Pasca traditionala











Ingrediente: -aluat:   500 gr faina
                                  200 ml smantana
                                  4 galbenusuri
                                  100 gr unt
                                  1 plic drojdie uscata
                                  coaja rasa de lamaie
                                  coaja rasa de portocala
                                  esenta de rom
                                  170 gr zahar
                                  2 plicuri zahar de vanilat
                                  2-3 lg de lapte

                      -umplutura: 1 kg branza de vaci grasa
                                          200 ml smantana
                                          6 oua
                                          100 gr gris
                                          300 gr zahar
                                          300 gr stafide asortate
                                          coaja rasa de portocala
                                          1 plic zahar vanilat
                                          1 galbenus pentru uns
                                           cognac

Batem untul cu mixerul, adaugam smantana, galbenusurile care au fost frecate cu zaharul vanilat, esentele si coaja de portocale. Adaugam treptat faina si restul ingrediente incorporandu-se usor cu mana pana rezulta un aluat pe care il lasam 1 ora la crescut in caldura. Hidratam stafidele in putin cognac, branza o frecam bine, o amestecam cu smantana si ouale pana cand devine cremoasa, apoi adaugam restul ingredientelor amestecandu-se usor cu lingura de lemn. 

Luam din aluat 1/3 pentru snurul impletit iar restul il intindem intr-o foaie mai subtire si se imbraca o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Turnam umplutura de branza si asezam deasupra snurul impletit. Ungem snurul cu galbenus si dam tava la cuptor pentru 50 de minute.

Cand aluatul de deasupra este rumenit o putem scoate, o lasam la racit si o servim.