Ingrediente: - pasta: 1 lingurita seminte de coriandru
1 lingurită
seminte de chimen
1 lingurită ghimbir ras
2 catei de
usturoi
1 lg mica
pudra de turmeric sau pudra de curry
2 fire lemon
grass
1 jumatate
ceapa roşie
1 ardei iute
50 ml lapte de
cocos
- baza: 1 lg zahar brun
400 ml lapte
de cocos
1 litru supa
de pui
200 gr
creveti proaspeti
suc de la o
jumatate de lime sau lamaie
1 lingurita
sos de peste
100 gr tăietei
asiatici cu ou (fidea)
2 lg mari
muguri de fasole (bean sprouts) sau de soia
1 mana frunze
de coriandru
sare, piper.
Lemon grass sau mirt lamaios gasim în Metro, nu e ieftin,
dar nu avem nevoie de o cantitate mare.
Incepem intai cu pasta, curatam toate ingredientele si le
taiem in bucati nu prea marunte. Le maruntim cu blenderul vertical de mana si
le transformam intr-o pasta de o culoare foarte vie si cu arome puternice,
intepatoare.
Incingem trei linguri de ulei de masline intr-un wok si
prajim toata pasta vreme de cateva minute, pana isi schimba puţin culoarea.
Punem laptele de cocos, supa de pui, zaharul, sosul de peste si zeama de lime
sau lamaie si lasam totul ss fiarba la foc mic, aproximativ 20-25 de minute.
Adaugam apoi crevetii intregi, pe care-i curatam în
prealabil. Adica le inlaturam partea de sus, platosa chitinoasa si tuburile
negre de pe ambele fete, crestand putin fiecare bucata, le lasam capatul cozii,
ca sa avem de ce sa-i apucam in farfurie. Sau daca avem noroc, putem sa-i luam
gata curatati!
J
Crevetii devin imediat portocalii, ii lasam sa fiarba in
supa doar vreo cinci minute. Punem in wok si mugurii de fasole, apoi
condimentam. Separat fierbem taieteii pe care ii adaugam in wok-ul cu supa. La
final, punem frunzele de coriandru tocate mare, mai dam un clocot si inchidem
focul.