Ingrediente: 250 gr marshmallows
2 lg apa
500 gr – 1 kg zahar pudra Coronita
spray ulei
Punem marshmallows intr-un bol mare, punem cele 2 lg de apa si amestecam bine. Dam bolul la micro pentru 2 minute pana cand isi maresc volumul. Le scoatem de la micro si le amestecam cu spatula unsa cu ulei pana cand obtinem o pasta omogena.
Daca vrem un fondant colorat, adaugam colorant alimentar si amestecam, daca nu, lasam pe mai tarziu. Adaugam zahar pudra putin cate putin, amestecam cu spatula unsa cu grasime pana se intareste.
Pe masura ce se intareste, framantam fondantul, ne ungem mainile cu ulei de cate ori este nevoie. Cand incepe sa nu mai ia zahar si sa nu se mai lipeasca de maini, atunci este gata si se poate folosi imediat sau il ungem cu putin ulei, il invelim in folie si il punem intr-o punga inchisa ermetic pana a doua zi.
Colorantul e preferabil sa fie gel si se adauga putin cate putin, apoi il framantam cu manusi.
Pentru a imbraca tortul, intindem fondantul cu sucitorul pe masa unsa cu ulei. Foaie trebuie sa fie de 3 cm si se lipeste bine de blat. Nivelam ca sa iasa surplusul de aer si indepartam surplusul cu un cutit.