Ingrediente: -blatul: 40 gr unt
150 gr ciocolata amaruie
4 albuse
100 gr zahar
2 galbenuse
60 gr faina
1 vf cutit de sare
-mousse de ciocolata:
3 galbenuse
1 albus
150 gr ciocolata cu lapte
150 gr zahar
230 ml smantana pentru frisca
10 gr gelatina
vanilie
-mousse de piersici&fructul pasiunii:
2 oua
850 gr compot de piersici
270 ml smantana pentru frisca
150 ml sirop fructul pasiunii
20 gr gelatina
Pentru blat topim untul si ciocolata separat. Albusurile le batem cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le spumam cu sarea si restul de zahar. Incorporam galbenusurile in albusuri, adaugam apoi untul si ciocolata topite. La sfarsit omogenizam cu faina amestecand incet.
Intindem compozitia subtire intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem 15 minute la cuptorul incalzit. O lasam la racit, apoi o dezlipim de hartia de copt cu stropi de apa.
Intre timp inmuiem gelatina in apa rece si o dizolvam pe aburi pentru mousse-ul de ciocolata. Topim ciocolata, spumam separat albusul si galbenusul cu cate jumatate din cantitatea de zahar, apoi amestecam. Adaugam frisca batuta, vanilia, gelatina dizolvata si la sfarsit ciocolata topita.
Taiem blatul in doua si asezam jumatate intr-o forma patrata, turnam tot mousse-ul de ciocolata, acoperim cu cealalta jumatate si punem la congelator ca sa se intareasca repede.
Scoatem apoi piersicile din sirop, adaugam peste ele siropul de fructul pasiunii si le facem piure. Inmuiem gelatina in apa rece, apoi o dizolvam, iar frisca o batem.
Galbenusurile cu 3 linguri de zeama din compot, le spumam pe aburi pana cand seamana cu o smantana mai groasa, apoi o lasam la racit. Batem albusurile si le amestecam cu galbenusurile reci. Adaugam pireul de piersici, apoi gelatina, iar la sfarsit incorporam frisca.
Compozitia o tinem 20 de minute la temperatura camerei, amestecand din cand in cand ca sa nu se lase piureul de piersici.
Scoatem prajitura de la congelator, intindem peste blat mousse-ul de piersici si fructul pasiunii si dam la frigider pentru cateva ore.
Ornam cu stropi de ciocolata topita.