luni, 23 mai 2011

Ciuperci in otet

Ingrediente: 5 kg  ciuperci
                     2 l otet
                    400 gr sare
                    40 gr piper boabe
                    50 gr foi dafin
                    30 gr marar uscat
                    4 l apa
                    20 gr cuisoare
Spalam bine ciupercile si le punem la scurs. Facem o saramura din apa, otet si sare, amestecam pana se topeste sarea. Adaugam intr-o oala saramura si ciupercile si lasam la fiert. Indepartam intre timp spuma, adaugam condimentele si mai fierbem 25 minute, apoi lasam la racit.
Scoatem ciupercile si le asezam in borcane. Turnam peste ele lichidul in care au fiert, dar racit si adaugam la suprafata putin ulei. Le inchidem etans si le pastram la loc uscat si racoros.

Ardei kapia in otet

Ingrediente: 2 kg ardei kapia rosu
                    ½ l otet
                    1 l apa
                    250 gr zahar sau miere
                    1 lg sare
                    1 telina frunze
                    1 hrean
                     boabe de mustar, foi de dafin
Spalam ardeii, ii curatam de cotoare si seminte. Otetul il amestecam cu apa, zaharul, sarea, boabele de mustar si se pun la fiert.
Cand lichidul clocoteste, punem ardeii kapia in lichid, acoperim vasul cu capac si lasam sa fiarba 2-3 clocote. Ii scoatem cu spumiera si ii punem intr-o cratita, acoperiti.
Asezam ardeii unul in altul si ii punem in borcan cu varfurile in jos. Dupa ce i-am asezat, turnam lichidul cu grija ca sa sa intre bine printre ardei. Adaugam bucati de hrean, iar deasupra, frunze de telina.
Lasam ardeii acoperiti pana a 2-a zi, apoi completam lichidul si inchidem borcanele etans cu capace. Se pastreaza la rece.

White Lady





















Ingrediente: 3 cl gin
                    3 cl Cointreau
                    3 cl nectar lamaie
                    gheata
                   
Se pune in shak-er 3-4 cuburi de gheata si cantitatile de bauturi de mai sus. Se amesteca bine si se pune intrun pahar cu gura lata (180 ml). Se orneaza cu jumate de felie de portocala si o umbreluta

Cuba Libre


















Ingrediente: zahar brun
                    6 cl rom
                    2 cl sirop de lamaie
                    100 ml cola
                    gheata
                    lime(lamaie)


Se pune intr-un pahar de 200 ml, 2 linguri de zahar brun, apoi se adauga cateva cuburi de gheata si puneti o felie de lime dupa care iar se adauga cateva cuburi de gheata si inca o felie de lime. Se toarna rom-ul, cola  si siropul de lamaie. Se decoreaza paharul cu un pai si o felie de lime

Margareta

Ingrediente: 4 cl tequila
                    2 cl triple sec
                    2 cl nectar de lamaie
                    gheata

Se marunteste gheata si se pune intr-un pahar cu gura lata de aproximativ 200 ml, apoi se introduce in shak-er cantitatile de bautura sus mentionate. Se scutura bine dupa care se toarna in pahar. Se orneaza cu o felie de lamaie si o umbreluta.