Ingrediente: 2 kg ardei kapia rosu
½ l otet
1 l apa
250 gr zahar sau miere
1 lg sare
1 telina frunze
1 hrean
boabe de mustar, foi de dafin
Spalam ardeii, ii curatam de cotoare si seminte. Otetul il amestecam cu apa, zaharul, sarea, boabele de mustar si se pun la fiert.
Cand lichidul clocoteste, punem ardeii kapia in lichid, acoperim vasul cu capac si lasam sa fiarba 2-3 clocote. Ii scoatem cu spumiera si ii punem intr-o cratita, acoperiti.
Asezam ardeii unul in altul si ii punem in borcan cu varfurile in jos. Dupa ce i-am asezat, turnam lichidul cu grija ca sa sa intre bine printre ardei. Adaugam bucati de hrean, iar deasupra, frunze de telina.
Lasam ardeii acoperiti pana a 2-a zi, apoi completam lichidul si inchidem borcanele etans cu capace. Se pastreaza la rece.