vineri, 4 ianuarie 2013

Muraturi tip ghiveci


Ingrediente: 3 kg gogonele
                    12 gogosari
                    12 ardei grasi
                    1 kg ceapa
                    1 kg morcovi
                    1 kg otet
                    ½ pahar sare neiodata
                    1 pahar ulei
                    1 lg zahar
                    6 foi dafin
                    1 lg boabe de mustar
                     enibahar

Spalam si taiem gogonelele felii subtiri. Presaram sarea peste ele si le punem intr-un bol pana a doua zi, cand stoarcem bine zeama de pe ele. Adaugam ardeii si gogosarii taiati felii, morcovul ras si ceapa taiata pestisori. Condimentam cu zahar, enibahar dupa gust, foile de dafin si samanta de mustar. Incalzim bine otetul si il turnam apoi peste legume si lasam la fiert pentru 30 de minute. Racim legumele si adaugam uleiul dupa care le punem in borcane. Le mai fierbem apoi pentru 30 de minute.