marți, 29 ianuarie 2013

Buseuri cu ciuperci


Ingrediente: aluat de patiserie
                    15 ciupercute champignon
                    o lingura unt
                    2 cepe verzi tocate
                    o cescuta smantana acrisoara
                    o lingurita faina
                    sare, piper, patrunjel verde tocat
                    un galbenus frecat cu o lingura de lapte si un praf de sare pentru uns.
         
Preparam mai intai umplutura de ciuperci: spalam bine ciupercutele si le tocam. Punem intr-o craticioara lingura de unt, adaugam ceapa verde tocata si ciupercutele, acoperim vasul si le lasam sa se inabuse putin. Intre timp intr-un bol pregatim un sos din smantana, faina, sare, piper si patrunjel verde tocat. Dupa ce s-au inmuiat ciupercutele, adaugam sosul de smantana si amestecam bine sa nu se faca cocoloase, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca.
Pregatim o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt, apoi taiem rondele din aluat si le asezam in tava. Le ungem cu galbenus de ou frecat cu o lingura de lapte si un strop de sare, apoi asezam deasupra cercurile obtinute dupa decuparea celorlalte rondele, le ungem si pe ele cu ou si le introducem in cuptorul preincalzit.
Cand au prins o culoare aurie le scoatem, le lasam la racit putin, apoi decupam usor cu un cutit mijlocul. Introducem cate o lingura din compozitia de ciupercute, apoi asezam peste umplutura, bucatica de aluat desprinsa. Putem sa umplem buseurile cu diferite ingrediente, dulci sau sarate.