Ingrediente: -blatul: 300 g biscuiti digestivi zdrobiti
100 g unt topit
100 g ciocolata
-crema: 600 g crema de branza
200 g smantana dulce
200 g zahar
3 oua
1 lingura gem de afine/capsuni/zmeura/fructe de padure...
200 g quark cu aroma de capsuni (se poate inlocui cu un iaurt cu fructe)
1 lingura de gris sau 1 de faina ( optional)
vanilie
-jeleu: 200 g zmeura/afine
1 lingura zahar
1/2 plic gelatina rosie
5 linguri apa sau suc de fructe
100 g unt topit
100 g ciocolata
-crema: 600 g crema de branza
200 g smantana dulce
200 g zahar
3 oua
1 lingura gem de afine/capsuni/zmeura/fructe de padure...
200 g quark cu aroma de capsuni (se poate inlocui cu un iaurt cu fructe)
1 lingura de gris sau 1 de faina ( optional)
vanilie
-jeleu: 200 g zmeura/afine
1 lingura zahar
1/2 plic gelatina rosie
5 linguri apa sau suc de fructe
Pentru blat topim untul impreuna cu ciocolata si le turnam
fierbinti peste biscuitii zdrobiti, punem si ceva arome ( rom, vanilie) dupa
preferinte. Daca nu se leaga compozitia punem o lingura, doua de apa pana se
omogenizeaza. Cu lingura punem in forma detasabila, tasand si apasand pentru a
forma blatul. Il lasam deoparte pana preparam crema.
Intr-un castron incapator punem crema de branza, smantana,
zaharul, vanilia, grisul sau faina, amestecam bine pana se omogenizeaza,
adaugam si cele trei oua si le incorporam in crema de branza. Rezulta o crema moale. Trei sferturi din crema turnam peste blatul de biscuiti,
iar peste sfertul ramas in castron punem quarkul cu capsuni si lingura de gem
de afine. Turnam crema rezultata in forma dupa fantezie si amestecam cu o
scobitoare cele doua creme, pt a obtine modelul marmorat.
O bagam in
cuptorul incins, la temperatura medie (160-180 grade) timp de 45 de minute,
maxim o ora, chiar daca marginile sunt coapte si interiorul tremura usor daca
miscam forma, vom stinge focul si o vom lasa in cuptor pana la racire, dupa
care o dam la frigider pana a doua zi.
Pentru jeleu fierbem zmeura 5 minute cu
zaharul, o trecem prin sita pentru a inlatura samburii. Vom obtine un piure fin
pe care il amestecam cu cateva linguri de apa si cu gelatina, dam un clocot si
turnam repede fierbinte, inclinand usor dar fara a mai atinge cu lingura
deoarece se intareste rapid, prajitura fiind rece.