Ingrediente: 50
gr unt,
100 gr zahar,225 gr biscuiti simpli sau cu cacao,
225 gr ciocolata menaj,
400 gr crema de branza,
4 oua,
300 ml smantana,
200 ml frisca
Topim 50 gr unt,
apoi il amestecam cu biscuitii zdrobiti. Asezam compozitia pe fundul unei forma
de tort cu diametrul de 23 cm, apoi o punem la rece. Intre timp topim ciocolata
neagra, pe bain-marie. Separat batem crema de branza cu zaharul, peste care
adaugam ouale unul cate unul. Turnam peste compozitie ciocolata, smantana dulce
si amestecam bine. Scoatem blatul din frigider, turnam compozitia peste el dam
cheescake-ul la cuptor, pe o tava timp de o ora, la 140 grade. Desprindem apoi
prajitura de pe tava si o lasam la racit, pana a doua zi. Batem frisca si o
intindem peste cheesecake inainte de
servire.