marți, 29 ianuarie 2013

Cheescake cu ciocolata neagra


Ingrediente: 50 gr unt,
                   100 gr zahar,
                   225 gr biscuiti simpli sau cu cacao,
                   225 gr ciocolata menaj,
                   400 gr crema de branza,
                   4 oua,

                   300 ml smantana,
                   200 ml frisca


Topim 50 gr unt, apoi il amestecam cu biscuitii zdrobiti. Asezam compozitia pe fundul unei forma de tort cu diametrul de 23 cm, apoi o punem la rece. Intre timp topim ciocolata neagra, pe bain-marie. Separat batem crema de branza cu zaharul, peste care adaugam ouale unul cate unul. Turnam peste compozitie ciocolata, smantana dulce si amestecam bine. Scoatem blatul din frigider, turnam compozitia peste el dam cheescake-ul la cuptor, pe o tava timp de o ora, la 140 grade. Desprindem apoi prajitura de pe tava si o lasam la racit, pana a doua zi. Batem frisca si o intindem peste cheesecake inainte de servire.