marți, 29 ianuarie 2013

Ciupercute frantuzesti


Ingrediente: 12 ciuperci Champignon
                    150 gr branza cu mucegai albastru
                    2 rosii
                    1 salata verde
                    3 oua
                    faina
                    ulei, sare si piper.

De ce ciupercute frantuzesti? Ei bine pentru ca aproape tot ce se leaga de reteta aceasta te duce cu gandul la Franta. Pane-ul e parizian, ciupercile sunt Champignon, iar de branza … nu mai spun nimic, se intelege! J
Asa ca haideti sa incepem fredonand  “La vie en rose”, prin a curata ciupercutele de cotor, le spalam bine si intre timp ce taiem rosiile cubulete-fara pulpa, le lasam la stors. Batem bine ouale, le condimentam si ne punem faina pe o farfurie. Incepem prin a lua cate o ciupercuta, punem in fiecare cateva cubulete de rosie si le umplem bine cu branza.
Dupa ce le-am umplut pe toate, punem uleiul la incins si cu mana stanga le tavalim prin faina, iar cu dreapta prin ou si apoi direct in uleiul incins la scaldat. Cand s-au aurit frumos le scoatem pe un servetel absorbant si asteptam sa se raceasca.
Le asezam frumos pe un pat de salata si servim imaginandu-ne ca suntem afara la o terasa pe Chanselise. J