Ingrediente: - blatul: 4 oua x 2
4 linguri de zahar x 2
3 linguri de faina x 2
1 lingura mare cacao x 2
½ praf de copt x 2
- crema: 500 ml frisca
1 foaie
gelatina4 linguri de zahar x 2
3 linguri de faina x 2
1 lingura mare cacao x 2
½ praf de copt x 2
- crema: 500 ml frisca
2 linguri esenta rom
3 linguri cacao
100 gr zahar pudra
- glazura: 50 ml frisca
150 gr ciocolata
Facem 2 blaturi din cate 4 oua
fiecare astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem spma albusurile cu un
strop de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Adaugam
galbenusurile una cate una si amestecam usor. Apoi cu o lingura de lemn
incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Punem compozitia
intr-o tava nu foarte mare (ca sa iasa mai inalta) tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana trece testul cu scobitoarea.
La fel vom proceda si cu al doilea blat.
Foaia de gelatina o punem la inmuiat in cele 2 linguri de rom, de preferinta intr-un bol care mai apoi poate fi introdus in microunde. Frisca rece o batem cu mixerul, dar in prima faza sa fie mai moale, adaugam zaharul pudra amestecat cu cacao (cacaoa este bine sa o dam prin sita) si amestecam incet. Gelatina o incalzim cateva secunde in microunde, sa fie calduta si sa se topeasca (atentie sa nu fiarba). Asa calduta o adaugam la frisca si mixam pana devine suficient de tare.
Intindem uniform crema obtinuta pe blatul racit si acoperim cu cel de-al doilea blat.
Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste blat si dam la rece pana se intareste glazura.
La fel vom proceda si cu al doilea blat.
Foaia de gelatina o punem la inmuiat in cele 2 linguri de rom, de preferinta intr-un bol care mai apoi poate fi introdus in microunde. Frisca rece o batem cu mixerul, dar in prima faza sa fie mai moale, adaugam zaharul pudra amestecat cu cacao (cacaoa este bine sa o dam prin sita) si amestecam incet. Gelatina o incalzim cateva secunde in microunde, sa fie calduta si sa se topeasca (atentie sa nu fiarba). Asa calduta o adaugam la frisca si mixam pana devine suficient de tare.
Intindem uniform crema obtinuta pe blatul racit si acoperim cu cel de-al doilea blat.
Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste blat si dam la rece pana se intareste glazura.