marți, 29 ianuarie 2013

Zacusca de iepure


Ingrediente: 1 iepure
                    ulei
                    500 gr ceapa
                    500 ml bulion
                    boabe de ienupar, piper boabe, sare, 4 foi de dafin
                    1 morcov
                    1 telina
                    1500 ml apa minerala
                    500 ml vin alb

Taiem iepurasul in 3 si il punem intr-o oala la fiert pentru 3 ore, cu morcovul si telina taiate bucati, condimentele, apa minerala, vinul si  foile de dafin. Dupa ce s-a racit il dezosam si il taiem bucati mici. Intre timp, curatam ceapa, o taiem cubulete mici si o punem la calit in ulei, condimentam si stingem cu bulion, lasam un pic la fiert si adaugam carnea de iepure. Amestecam bine si o putem pune in borcane, uleiul care se va ridica deasupra va fi un sigiliu bun. Sau daca suntem prea pofticiosi o putem servi pe loc.