marți, 29 ianuarie 2013

Supa crema de usturoi


Ingrediente:  6 căţei de usturoi, tocaţi mărunt sau tăiaţi feliuţe subţiri.
                     1 lingură de ulei de măsline
                     1 lingură de unt topit (15 gr.)
                     1 ceapă mică, tocată mărunt
                     1 lingură de făină
                     ½ lingură de otet de vin alb
                     1 litru supă de pui sau de legume
                     1 gălbenuş de ou, bătut usor
                     opţional: coriandru proaspăt, frunzele separate de tije
                     crutoane

    Punem uleiul şi untul intr-o oală, adaugăm usturoiul şi ceapa si lasă-le 5-10 minute la călit, la foc mic. Adaugăm făina şi amestecăm 1-2 minute. Punem oţetul şi supa. (Opţional, adaugă acum şi tijele de coriandru proaspăt.) Lasam la fiert la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Oprim focul, adaugăm gălbenusul bătut si amestecăm bine. Servim alaturi de crutoane prăjite în unt.