sâmbătă, 6 aprilie 2013

Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura


Ingrediente:  4 cartofi frumosi
                     400 ml smantana grasa
                     500 gr afumatura
                     2 morcovi
                     sare, piper
                     1 lg faina
                     1 ardei rosu
                      patrunjel

Punem 3 litri de apa la fiert cu afumatura feliata, ardeiul rosu feliat, morcovii feliati si sare. Cand acestea sunt aproape fierte, completam cu apa fierbinte, adaugam cartofii taiati cubulete si condimentam. intre timp pregatim ingrosala pentru ciorba din  lingura de faina amestecata cu smantana. Dupa ce am incorporat faina, adaugam supa fierbinte, omogenizam si dupa ce cartofii sunt fierti, turnam compozitia in ciorba. amestecam bine si mai lasam sa dea vreo doua clocote. Cand oprim focul adaugam patrunjel si servim.
O sa va innebuniti vecinii cu mirosul ei! J