Ingrediente: 140 gr faina
1 lingura cu varf de cacao
½ lingurita sare
170 gr de zahar
185 ml ulei
1 ou mare (sau 2 daca sunt foarte mici)
1 lingurita colorant alimentar rosu
1 esenta de vanilie
125 ml de lapte batut
1 lingurita rasa de praf de copt
1 lingurita de otet
60
gr de unt – la temperatura camerei1 lingura cu varf de cacao
½ lingurita sare
170 gr de zahar
185 ml ulei
1 ou mare (sau 2 daca sunt foarte mici)
1 lingurita colorant alimentar rosu
1 esenta de vanilie
125 ml de lapte batut
1 lingurita rasa de praf de copt
1 lingurita de otet
90 gr de crema de branza Philadelphia – la temperatura camerei
115 gr de zahar pudra vanilat
Incingem cuptorul la 180 de grade, si incepem sa amestecam
faina, cacao si praful de copt intr-un vas. Separat, amestecam zaharul si
uleiul pana se omogenizeaza, apoi adaugam oul si amestecam din nou foarte bine.
E momentul sa adaugam colorantul alimentar si vanilia.
Urmeaza sa adaugam o treime din cantitatea de faina, mixam,
apoi adaugam ½ din cantitatea de lapte batut, continuam sa alternam faina cu
laptele batut, avand grija ca sa terminam cu faina. La sfarsit adaugam praful de copt stins
in otet, amestecam bine, si cand face spuma, il turnam peste compozitia
pregatita, care deja e rosie si frumoasa.Punem compozitia in forme (tapetate cu hartii speciale) astfel incat sa fie ¾ pline si coacem prajiturelele 20 de minute sau pana cand trec testul scobitorii
Pana se coc, pregatim glazura mixand untul si crema de branza pana cand avem o spuma. La final punem zaharul pudra si dam glazura la frigider pana o folosim.
Pe fiecare prajiturica vom pune cate un mot de glazura, dupa ce s-au racit complet si ornam dupa preferinte.