sâmbătă, 6 aprilie 2013

Salata Waldorf


Ingrediente: 200 g mere
                    300 g țelină
                    100 g nuci
                     zeama de lamaie
                    200 g maioneză

                    sare, piper       

Merele se curata de samburi, le stropim cu zeama de lamaie si se taie cuburi, telina o curatam si o radem pe razatoarea mare, nucile le taiem bucatele. Le amestecam toate cu maioneza si condimentem. Se serveste de obicei asezată pe frunze de salata verde.
Variantele nu se opresc aici. Mai apar uneori si strugurii alteori stafidele, iaurtul, pieptul de pui, etc. In loc de telina-radacina se mai folosește uneori si telina verde, după cum zeama de lămâie poate fi înlocuita cu zeama de portocala. Si joaca poate merge si mai departe cu pere, grapefruit, curmale, seminte de pin și câte și mai câte, dar atunci, zic eu, nu mai putem vorbi de originala salată Waldorf.
 Dar daca totusi dorim sa o facem mai satioasa, mai adaugam niste piept de pui taiat fasii si fiert, iaurt si zeama de lamaie in maioneza.