Ingrediente: 200 g mere
300 g țelină
100 g nuci
zeama de lamaie300 g țelină
100 g nuci
200 g maioneză
sare, piper
Merele se curata de samburi, le
stropim cu zeama de lamaie si se taie cuburi, telina o curatam si o radem pe
razatoarea mare, nucile le taiem bucatele. Le amestecam toate cu maioneza si
condimentem. Se serveste de obicei asezată pe frunze de salata verde.
Variantele nu se opresc aici. Mai
apar uneori si strugurii alteori stafidele, iaurtul, pieptul de pui, etc. In
loc de telina-radacina se mai folosește uneori si telina verde, după cum
zeama de lămâie poate fi înlocuita cu zeama de portocala. Si joaca poate merge
si mai departe cu pere, grapefruit, curmale, seminte de pin și câte și mai
câte, dar atunci, zic eu, nu mai putem vorbi de originala salată Waldorf.Dar daca totusi dorim sa o facem mai satioasa, mai adaugam niste piept de pui taiat fasii si fiert, iaurt si zeama de lamaie in maioneza.