Ingrediente: - pasta: 1 lingurita seminte de coriandru
1 lingurită
seminte de chimen 1 lingurită ghimbir ras
2 catei de usturoi
1 lg mica pudra de turmeric sau pudra de curry
2 fire lemon grass
1 jumatate ceapa roşie
1 ardei iute
50 ml lapte de cocos
- baza: 1 lg zahar brun
400 ml lapte
de cocos1 litru supa de pui
200 gr creveti proaspeti
suc de la o jumatate de lime sau lamaie
1 lingurita sos de peste
100 gr tăietei asiatici cu ou (fidea)
2 lg mari muguri de fasole (bean sprouts) sau de soia
1 mana frunze de coriandru
sare, piper.
Lemon grass sau mirt lamaios gasim în Metro, nu e ieftin,
dar nu avem nevoie de o cantitate mare.
Incepem intai cu pasta, curatam toate ingredientele si le
taiem in bucati nu prea marunte. Le maruntim cu blenderul vertical de mana si
le transformam intr-o pasta de o culoare foarte vie si cu arome puternice,
intepatoare.Incingem trei linguri de ulei de masline intr-un wok si prajim toata pasta vreme de cateva minute, pana isi schimba puţin culoarea. Punem laptele de cocos, supa de pui, zaharul, sosul de peste si zeama de lime sau lamaie si lasam totul ss fiarba la foc mic, aproximativ 20-25 de minute.
Adaugam apoi crevetii intregi, pe care-i curatam în prealabil. Adica le inlaturam partea de sus, platosa chitinoasa si tuburile negre de pe ambele fete, crestand putin fiecare bucata, le lasam capatul cozii, ca sa avem de ce sa-i apucam in farfurie. Sau daca avem noroc, putem sa-i luam gata curatati! J
Crevetii devin imediat portocalii, ii lasam sa fiarba in supa doar vreo cinci minute. Punem in wok si mugurii de fasole, apoi condimentam. Separat fierbem taieteii pe care ii adaugam in wok-ul cu supa. La final, punem frunzele de coriandru tocate mare, mai dam un clocot si inchidem focul.