Ingrediente: 1
pui (cca.1,5kg.),
unt, ulei, sare, piper; 1 ceapa,
1 ceasca orez,
50 gr stafide,
150 gr ficatei de pui,
200 gr carne de vitel,
100 gr cana de miez de nuca sau migdale curatate,
0,5 kg castane
Pregatim
umplutura: carnea de vitel, ficateii si ceapa, le tocam si le inabusim cu putin
unt si condimentam. Adaugam 1 ceasca de apa calda si orezul si lasam sa fiarba
la foc mic, sub capac, cca.10 minute. Incorporam stafidele (tinute 1/2 ora la
inmuiat intr-o infuzie de ceai), miezul de nuca sau migdalele si castanele
intregi, fripte sau coapte si decojite. Umplem puiul si dam la cuptor intr-o
tava unsa cu unt sau ulei , peste care turnam 1 cana de apa. Lasam sa se friga
1 ora, stropind-o din sfert in sfert de ora cu sosul din tava.
Servim pe un
platou, decorat cu castane, miez de nuca si struguri negri, alaturi de un vin
alb si usor.
In loc de castane, putem folosi si mere sau prune.
In loc de castane, putem folosi si mere sau prune.