miercuri, 12 octombrie 2011

Ciorba de miel

Ingrediente: capul, oase de miel
                      250 g zarzavat de ciorba (patrunjel, morcov, telina)
                      tarhon, leustean
                      1 ceapa
                      500 ml bors
                      1 lingura orez
                      100 ml smantana
                      1 galbenus
                      2 linguri ulei
                       sare, piper

La ciorba de miel se folosesc in special partile osoase: capul de miel, oasele pulpelor, pieptul, gatul. Acestea le punem intr-o oala de 5 litri cu 2 litri de apa rece si se lasa 20 de minute pentru ca gustul de miel sa difuzeze in apa iar ciorba de miel sa iasa mai gustoasa. Intre timp se tocam ceapa si o punem la calit in ulei, se adauga si zarzavatul tocat cubulete mici si dupa 2 minute, oasele si carnea de miel impreuna cu apa in care au stat si 1 lingurita de sare.
Fierbem ciorba 1 ora, la foc mic, cu oala acoperita, adaugam orezul si dupa inca 15 minute, 1/2 litru de bors. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se gusta apoi de sare si piper, adaugam smantana batuta cu un galbenus de ou si putina supa. O lasam sa mai dea cateva clocote apoi stingem focul si adaugam verdeata.