Ingrediente: 300 g fasole boabe
2 cepe
1 morcov
100 g bulion
5 linguri ulei
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
marar
patrunjel
2 foi dafin
sare, piper
2 cepe
1 morcov
100 g bulion
5 linguri ulei
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
marar
patrunjel
2 foi dafin
sare, piper
Fasolea o punem la inmuiat cu o seara inainte, in apa rece. Dimineata indepartam pielita de pe boabele de fasole, scurgem toata apa si punem fasolea la fiert in apa rece, cu 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu. Lasam sa fiarba 20 minute, dupa care se aruncam apa si o punem din nou la fiert.
Tocam ceapa si morcovul apoi le calim. Adauga bulionul si o lingurita de boia si mai lasam pe foc 2-3 minute. Cand fasolea este aproape fiarta si a scazut suficient, adaugam acest amestec peste fasole, condimentam, adaugam frunzele de dafin si dam la cuptor pentru 1 ora, pentru a scadea complet. Cand este gata, se presara peste iahnia de fasole, patrunjel si marar tocat.