miercuri, 12 octombrie 2011

Iahnie de fasole

Ingrediente: 300 g fasole boabe
                      2 cepe
                      1 morcov
                      100 g bulion
                      5 linguri ulei
                      1 lingurita boia dulce
                      1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
                      marar
                      patrunjel
                      2 foi dafin
                      sare, piper

Fasolea o punem la inmuiat cu o seara inainte, in apa rece. Dimineata indepartam pielita de pe boabele de fasole, scurgem toata apa si punem fasolea la fiert in apa rece, cu 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu. Lasam sa fiarba 20 minute, dupa care se aruncam apa si o punem din nou la fiert.
Tocam ceapa si morcovul apoi le calim. Adauga bulionul si o lingurita de boia si mai lasam pe foc 2-3 minute. Cand fasolea este aproape fiarta si a scazut suficient, adaugam acest amestec peste fasole, condimentam, adaugam frunzele de dafin si dam la cuptor pentru 1 ora, pentru a scadea complet. Cand este gata, se presara peste iahnia de fasole, patrunjel si marar tocat.