miercuri, 12 octombrie 2011

Poupiette de curcan cu sos de ciuperci si nuci

Ingrediente: 1 kg piept de curcan
                      300 gr ciuperci
                      70 gr nuci
                      1 ou
                   120 ml supa de pui
                   140 ml smantana lichida
                   30 gr unt
                   25 ml ulei
                   20 gr ceapa
                   1 catel de usturoi
                   15 gr patrunjel verde
                   cimbru
                   150 ml vin alb
                   sare, piper

Taiem 8 medalioane de 0.5 cm grosime din pieptul de curcan, pe care le aplatizam usor. Restul de carne o tocam si o amestecam cu ou, smantana, sare, piper si jumatate din cantitatea de ciuperci taiate jullienne si sotate in prealabil. Condimentam medalioanele, le umplem cu pasta de carne si ciuperci, rulam iar capetele le inchidem cu niste scobitori. Poupiettele rezultate le coloram in tigaia cu unt si ulei, dupa care le introducem in cuptor pentru 2 minute la 170 grade. In amestecul de ulei si unt ramas, sotam ceapa, usturoiul si restul de ciuperci tocate marunt. Stingem cu vinul alb lasam un pic sa fiarba pana iese alcoolul, adaugam supa de pui, condimente, smantana lichida si poupiettele. Le fierbem 2 minute si le servim calde alaturi de sosul rezultat si garnitura de orez.