Ingrediente: - blatul: 6 oua,
6 linguri zahar,
6 linguri faina,
1 zahar vanilat,
2 linguri cacao
- crema nuci: 100 g unt
100 g nuci
200 ml lapte
1 lingura zahar
1 lingura rom
1 lingura faina
1 pumn de stafide inmuiate in rom.
- Crema ciocolata: 200 ml lapte
1 ou
1 lingura zahar
100 g unt
1 lingura faina
2 linguri cacao
- Glazura: 300 ml frisca
100 ml lapte
1 lingura rom
100 g zahar
2 linguri cacao
6 linguri zahar,
6 linguri faina,
1 zahar vanilat,
2 linguri cacao
- crema nuci: 100 g unt
100 g nuci
200 ml lapte
1 lingura zahar
1 lingura rom
1 lingura faina
1 pumn de stafide inmuiate in rom.
- Crema ciocolata: 200 ml lapte
1 ou
1 lingura zahar
100 g unt
1 lingura faina
2 linguri cacao
- Glazura: 300 ml frisca
100 ml lapte
1 lingura rom
100 g zahar
2 linguri cacao
Ungem cu unt si tapetam cu faina 2 tavi patrate sau dreptunghiulare. Incalzimcuptorul la 180 grade. Facem 2 blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao, dupa cum urmeaza: separam continutul oualor, galbenusurile le batem cu zahar pana devin pufoase, apoi adaugam faina. Batem albusurile spuma, apoi le adaugam in compozitie.
Impartim compozitia in 2 parti. Intr-una se adauga 2 linguri de cacao, iar in cealalalta vanilia. Fiecare parte se toarna in una din cele 2 tavi unse si se coc aproximativ 15 minute sau pana cand blatul se desprinde usor de marginile tavii. Rasturnam pe un gratar si le lasam la racit.
Crema de nuci o preparam amestecand nucile macinate cu unt, lapte, zahar, faina si rom. Le punem toate acestea la foc mic pana incepe sa fiarba.
Le dam la o parte de pe foc si se lasa la racorit, apoi se intinde pe unul din blaturi, presaram stafidele si se acopera cu celalalt blat. Pentru crema de ciocolata, amestecam laptele cu ouale batute, untul, faina, zahar si cacao. Le punem la foc foarte mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Avem grija sa nu ajunga la punctul de fierbere. Lasam sa se racoreasca putin, apoi o intindem pe suprafata prajiturii si puneti la rece.
Cand crema s-a intarit, taiem prajitura in mici patrate si le punem pe un platou (farfurie). Amestecam laptele cu 50 g zahar si rom si turnam peste prajitura.
Decoram cu frisca.
Inainte de servire, amestecam zaharul cu cacao ramasa si putina apa, pentru a forma un sos mai gros, pe care il turnam peste frisca
Impartim compozitia in 2 parti. Intr-una se adauga 2 linguri de cacao, iar in cealalalta vanilia. Fiecare parte se toarna in una din cele 2 tavi unse si se coc aproximativ 15 minute sau pana cand blatul se desprinde usor de marginile tavii. Rasturnam pe un gratar si le lasam la racit.
Crema de nuci o preparam amestecand nucile macinate cu unt, lapte, zahar, faina si rom. Le punem toate acestea la foc mic pana incepe sa fiarba.
Le dam la o parte de pe foc si se lasa la racorit, apoi se intinde pe unul din blaturi, presaram stafidele si se acopera cu celalalt blat. Pentru crema de ciocolata, amestecam laptele cu ouale batute, untul, faina, zahar si cacao. Le punem la foc foarte mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Avem grija sa nu ajunga la punctul de fierbere. Lasam sa se racoreasca putin, apoi o intindem pe suprafata prajiturii si puneti la rece.
Cand crema s-a intarit, taiem prajitura in mici patrate si le punem pe un platou (farfurie). Amestecam laptele cu 50 g zahar si rom si turnam peste prajitura.
Decoram cu frisca.
Inainte de servire, amestecam zaharul cu cacao ramasa si putina apa, pentru a forma un sos mai gros, pe care il turnam peste frisca