Ingrediente: 1 litru lapte
5 oua
200 g zahar
2 pliculete zahar vanilinat
3 lingurite faina
Laptele il punem la fiert cu 100 g de zahar si cu zaharul vanilat. Intre timp separam ouale si batem albusurile spuma tare, incorporand restul de zahar - spuma trebuie sa fie foarte tare. Cand laptele fierbe dam focul mic si cu o lingura luamdin albus si punem bulgarii in lapte. Fierbem 2 minute pe o parte, ii intorcem si mai lasam inca 2 minute. Cand am terminat albusul, luam laptele de pe foc si il lasam la racit 10-15 minute. Intre timp amestecam galbenusurile cu 3 lingurite de faina. Cand laptele s-a racit putin, turnam putin in galbenusuri ca sa aiba aceasi temperatura cu laptele. Amestecam pana se omogenizeaza, punem laptele din nou pe foc mic si adaugam galbenusurile amestecand bine. (Dupa aceasta operatie se strecoara compozitia intr-o oala curata daca raman mici gogoloase de galbenus cu faina sau bucatele de albus). Tinem pe foc mic amestecand continuu pana incepe sa se ingroase sau se face testul pe lingura de lemn - cand scoasa din crema se poate face o dara cu degetul si lasa urma, e ok sau se mai lasa maximum 2 minute. Se serveste rece.