miercuri, 12 octombrie 2011

Fasole batuta

Ingrediente:  500 g fasole boabe
                       1  morcov
                       2 cepe
                       ulei

                      sare, piper        
                      usturoi

Punem fasolea la fiert cu apa simpla sau apa cu un varf de lingurita bicarbonat de sodiu. Lasam 10 minute sa clocoteasca, se scurge de prima apa, ca sa nu baloneze si indepartam cojile care se desprind usor.
Punem din nou fasolea la fiert, cu apa cat sa o acopere. Daca mai este necesar, putem completa cu apa clocotita, dar fasolea trebuie sa fie bine scazuta la sfarsit. Dupa 30 minute, adaugam o ceapa si morcovul, intregi. Lasam pe foc mic pana cand fierbe bine fasolea, si a scazut. Scoatem ceapa si morcovul si lasam fasolea sa se raceasca.
Intre timp taiem marunt o ceapa si o calim, pentru a o adauga la sfarsit, peste fasolea batuta.
Cand fasolea s-a racit, o pasam bine cu mixerul. Adaugam ulei pana devine cremoasa, se pune usturoiul facut mujdei, si potrivim de sare.
Fasolea batuta se serveste presarata cu ceapa prajita si boia iute.