miercuri, 12 octombrie 2011

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente: 1 piept de pui cu os
                        1 ceapa
                        2 morcovi
                        1 patrunjel
                        1/2 telina
                        1 ardei rosu
                        1 ceasca orez
                        2 galbenusuri
                        200 ml smantana
                        patrunjel verde tocat
                        sare, piper

Carnea o spalam si punem la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie.
Dupa ce a fiert, o scoatem si o lasam putin sa se raceasca, desfacem carnea de pe oase si o taiem fasii.
Ceapa si legumele le curatam, le tocam marunt si le punem legumele la fiert in supa in care am fiert carnea. Spalam orezul in mai multe ape si il adaugam in ciorba, dupa ce legumele au fiert 5-10 minute.
Cand legumele si orezul sunt aproape gata adaugam carnea. Intr-un alt vas amestecam galbenusurile cu smantana si cu un polonic turnam supa in fir subtire, amestecand continuu si apoi turnam amestecul in ciorba. Lasam sa dea cateva clocote, potrivim de sare si otet si stingem focul. Adaugam patrunjel verde.