miercuri, 12 octombrie 2011

Prajitura cu dulce de leche

Ingrediente: 250 gr biscuiti Petite-Beure, pentru o tava rotunda de 24 cm
                      320 gr ciocolata amaruie
                      1 pahar dulce de leche
                      750 gr smantina de frisca
                  1 budinca cu gust de vanilie
Intr-o tigaie pe foc mic, topim 200 gr ciocolata cu 125 ml smantina, 100 gr de unt si 1/2 pahar de dulce de leche.
Cand s-a topit, punem biscuitii sfaramati si amestecam bine. Se lasa putin la racit. Ungem tava cu putin unt, turnam compozitia in tava si nivelam.
Batem budinca cu 500 ml smantana si cele 2 linguri de dulce de leche pina devine o crema spumoasa si se toarna peste compozitia de biscuiti. Se da la frigider pentru o ora
pentru glazura, punem la fiert 125 ml de smantina de frisca si adaugam 120 gr ciocolata.
Se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste crema.
Ornam cu putin dulce de leche deasupra sau banutei de ciocolata.
Se lasa la frigider 2-3 ore dupa care se poate servi.