duminică, 31 iulie 2011

Bretzel

Ingrediente: 500 gr faina
                      20 gr drojdie
                      1 lg zahar
                      30 ml ulei
                      270 ml apa calduta
                      1 lg sare
                      2 l apa pentru oparit
                      4 lg sare
                      12 lg bicarbonat de sodiu

Amestecam drojdia cu lingurita de zahar si amestecam pana se lichefiaza. Adaugam apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Punem faina intr-un bol si facem o gaura in mijloc, unde turnam apa cu drojdia si uleiul. Omogenizam si adaugam sarea. Framantam bine si lasam apoi la dospit 1 ora.  Dupa ce a crescut, luam bilute mici de aluat pe care le rulam pana obtinem o „funie” in mijloc mai groasa si la capete mai subtire, apoi formam covrigei.

Tapetam tava cu hartia de copt. Punem la fiert apa cu bicarbonat si sare, cand incepe sa fiarba adaugam cate 2-3 covrigi pe care ii lasam sa fiarba 35 secunde, ii scoatem si ii punem in tava, presaram deasupra sare mare si ii bagam la cuptor pentru 20 minute. Repetam pasii dupa ce au fost scosi de la cuptor pentru a nu se usca dupa fierbere.