duminică, 31 iulie 2011

Pricomigdale

Ingrediente: 3 albusuri
                      210 g zahar 
                      20 ml rom
                      200 g nuci sau nuca de cocos
                      8-10 picaturi esenta de migdale sau un pachetel cu zahar vanilat

*Optional: Punem nucile sau nuca de cocos intr-o tava si le tinem in cuptor 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa, amestecandu-le din cand in cand, ca sa nu se rumeneasca prea tare. Le scoatem, la racit putin, dupa care le freacam intre palme, pentru a se desprinde cojile uscate, apoi dau prin masina de tocat nuca. Daca nu avem destul timp, putem sa le folosim crude.*
Albusurile le batem spuma cu mixerul, adaugam zaharul si romul, dupa care se bat deasupra unui vas cu apa clocotita 8-10 minute, ca si bezelele, pina cind se intareste spuma (sa nu cada de pe tel).  Adaugam apoi toate nucile sau nuca de cocos, esenta de migdale sau zaharul vanilat si le batem cu mixerul in continuare pe apa clocotita, cateva secunde (de 5-6 ori), apoi le lasam de o parte.
Pregatim 2-3 tavi, unse cu margarina solida si tapetate cu faina, luam din compozitie cite o lingurita, numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in compozitie pina la sfirsit) si le asezam in tava, sub forma pe cit posibil rotunda.  Le introducem in cuptorul preincalzit la foc mijlociu, apoi focul se reduce, cit se poate de mic si se lasa 30 minute. In primele 15 minute nu deschidem cuptorul.
Scoatem pricomigdalele si le pastram intr-o cutie inchisa.