1 plic drojdie
2 lg zahar
-aluatul: 800 gr faina
150 gr nuca de cocos
250 ml ulei
3 oua
4 lg cacao
-sirop: 50 ml apa
300 ml zahar
2 plic zahar vanilat
-umplutura: crema de ciocolata* optional
Pentru maiaua punem laptele caldut intr-o cana. Zaharul il amestecam cu drojdia uscata pana se activeaza drojdia. Le adaugam apoi in lapte, acoperim si il pastram la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Ouale le mixam, adaugam uleiul putin cate putin si turnam peste maiaua, amestecam bine si le punem intr-o cana gradata. Impartim in doua. In prima jumatate punem cele 4 lg de cacao si faina cat cuprinde (350 gr) ca sa obtinem un aluat nu foarte lipicios. In cealalta jumatate adaugam nuca de cocos si faina cat cuprinde (250 gr). Cantarim aluatul si il impartim in patru. Luam o bila alba si una neagra, le intindem cat de rotunde putem, trebuie sa fie groase de 4 mm si le asezam una peste cealalta. Impartim cercul in triunghiuri (marimea o alegeti voi, in 6-8), il mai intindem un pic cu facaletul si apoi le umplem cu o lingurita de crema de ciocolata* optional, apoi le rulam.
Pentru sirop fierbem apa cu zaharul si zaharul vanilat pana se ingroasa si lasam la racit. Punem cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru 15 minute, le scoatem si le ungem cu sirop cat sunt calde.