250 g faina
200 g zahar
2 linguri cacao
1 cub margarina (pt. uns tava)
- crema: 250 ml lapte
250 g margarina
1 lingura zahar
1 lingura gris
1 lamaie
esenta de vanilie si lamaie
250 g margarina
1 lingura zahar
1 lingura gris
1 lamaie
esenta de vanilie si lamaie
-glazura: 200 g zahar
200 g margarina
100 g cacao
putina apa sau lapte (50 ml)
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul si adaugam pe rand galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacao si omogenizam bine cu mixerul.
Pentru crema fierbem laptele cu zaharul si grisul. Separat se amesteca margarina cu coaja rasa de lamaie, si adaugam esentele. Apoi adaugam treptat compozitia de margarina peste crema de gris, omogenizeazam si adaugam zeama de la lamaie. Umplem blatul cu crema racita.
Margarina o taiem cubulete si o punem pe foc cu zaharul si laptele. Amestecam mai mereu, cand s-a topit margarina, adaugam cacao si se amestecam bine, apoi lasam putin la racit. Turnam peste prajitura glazura, iar deasupra radem ciocolata alba.