duminică, 31 iulie 2011

Prajitura Lamaita

Ingrediente: -blat: 5 oua
                           250 g faina
                           200 g zahar
                           2 linguri cacao
                           1 cub margarina (pt. uns tava)


                     - crema: 250 ml lapte
                                  250 g margarina
                                  1 lingura zahar
                                  1 lingura gris
                                  1 lamaie
                                  esenta de vanilie si lamaie

                    -glazura: 200 g zahar
                                   200 g margarina
                                   100 g cacao
                                   putina apa sau lapte (50 ml)

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul si adaugam pe rand galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacao si omogenizam bine cu mixerul.
Ungem o tava cu margarina (tava mea este de 24 cm latime/30cm lungime), turnam compozitia si o mai intindem cu lingura. O dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, pana se dezlipeste de peretii tavi. O lasam la racit dupa care taiem blatul in trei.

Pentru crema fierbem laptele cu zaharul si grisul. Separat se amesteca margarina cu coaja rasa de lamaie, si adaugam esentele. Apoi adaugam treptat compozitia de margarina peste crema de gris, omogenizeazam si adaugam zeama de la lamaie. Umplem blatul cu crema racita.

Margarina o taiem cubulete si o punem pe foc cu zaharul si laptele. Amestecam mai mereu, cand s-a topit margarina, adaugam cacao si se amestecam bine, apoi lasam putin la racit. Turnam peste prajitura glazura, iar deasupra radem ciocolata alba.