duminică, 31 iulie 2011

Tort Nesquik

Ingrediente: -blat: 6 albuse
                                6 lg zahar
                                5 lg nuca macinata
                                2 lg faina

                      -crema: 6 galbenuse
                                    340 ml lapte
                                    3,5 lg zahar
                                    3,5 lg faina
                                    85 gr unt
                                    70 gr Nesquik praf

                       -crema 2: 370 ml frisca lichida
                                         3 plic zahar vanilat
                                         1 plic intaritor pt frisca

                       -glazura: 150 gr ciocolata pentru topit
                                        40 gr unt

batem albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam nuca si amestecam cu o lingura, apoi incorporam si faina. Dam un sfert din compozitie la cuptor pentru 15 minute fiecare. Vom avea 3 foi.

Separat amestecam zaharul cu faina apoi cu galbenusurile si cu un pic de lapte. Punem pe foc mic si adaugam treptat laptele, amestecam bine pana se ingroasa si seamana cu o pudinca. Pana se raceste crema, batem untul cu zaharul si Nesquik-ul. Punem apoi cate o lingura din crema de galbenus peste crema de unt si incorporam. O lasam la frigider pana batem frisca cu zaharul si intaritorul si pregatim glazura din ciocolata topita pe abur cu unt.

Fiecare foaie o ungem cu glazura calda si lasam sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit, ungem fiecare foaie cu crema de galbenus si peste crema de frisca, continuam pana la ultima foaie.

Decoram tortul dupa preferinta cu ciocolata topita. Lasam la rece pana a doua zi.