6 lg zahar
5 lg nuca macinata
2 lg faina
-crema: 6 galbenuse
340 ml lapte
3,5 lg zahar
3,5 lg faina
85 gr unt
70 gr Nesquik praf
-crema 2: 370 ml frisca lichida
3 plic zahar vanilat
1 plic intaritor pt frisca
-glazura: 150 gr ciocolata pentru topit
40 gr unt
batem albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam nuca si amestecam cu o lingura, apoi incorporam si faina. Dam un sfert din compozitie la cuptor pentru 15 minute fiecare. Vom avea 3 foi.
Separat amestecam zaharul cu faina apoi cu galbenusurile si cu un pic de lapte. Punem pe foc mic si adaugam treptat laptele, amestecam bine pana se ingroasa si seamana cu o pudinca. Pana se raceste crema, batem untul cu zaharul si Nesquik-ul. Punem apoi cate o lingura din crema de galbenus peste crema de unt si incorporam. O lasam la frigider pana batem frisca cu zaharul si intaritorul si pregatim glazura din ciocolata topita pe abur cu unt.
Fiecare foaie o ungem cu glazura calda si lasam sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit, ungem fiecare foaie cu crema de galbenus si peste crema de frisca, continuam pana la ultima foaie.
Decoram tortul dupa preferinta cu ciocolata topita. Lasam la rece pana a doua zi.