Ingrediente: 1/2 kg biscuiti
1/2 kg rahat
300 g nuci sau alune
50 g stafide
25 ml esenta rom
170 ml apa
50 g cacao
zahar vanilat,
1/2 kg rahat
300 g nuci sau alune
50 g stafide
25 ml esenta rom
170 ml apa
50 g cacao
zahar vanilat,
coaja de portocala,
un varf cutit sare
Punem biscuitii intr-o punga de plastic si ii sfaramam cu sucitorul, de marimea unei alune. Nucile le pun intr-o tava si se tin 5-10 minute in cuptor, apoi se pun intr-o punga de plastic si se sfarama cu sucitorul. Rahatul il taiem cubulete mici, cat o aluna. Stafidele le punem intr-o cana cu esenta de rom si apa cat sa le acopere si se lasa 30 min- 1 ora, sa se rehidrateze.
Restul de apa, un varf de cutit de sare si zaharul le punem pe foc, intr-o cratita de 3 l, pana cand se topeste zaharul. Apoi se ia de pe foc si adaugam stafidele si apa cu esenta de rom in care acestea au stat si coaja de portocale. Adaugam nucile, rahatul, biscuitii, si cacao. Amestecam cu grija compozitia de salam de biscuiti, prin rasturnare.
Se ia o foaie de plastic si aranjeaza pe ea cateva linguri din compozitia de salam de biscuiti. Rulam apoi foaia si presam, astfel incat ingredientele sa se lipeasca intre ele. Salamul de biscuiti astfel format il punem in frigider pentru cateva ore, apoi putem sa-l feliem.