Ingrediente: 400g taietei de casa
700g branza proaspata de vaci
300g stafide
2 fiole esenta de rom
5 oua mari
200g zahar tos
150g zahar pudra vanilat
5 linguri smantana
2 linguri coaja de lamaie
100g fulgi de migdale
1 ½ lingurita sare
700g branza proaspata de vaci
300g stafide
2 fiole esenta de rom
5 oua mari
200g zahar tos
150g zahar pudra vanilat
5 linguri smantana
2 linguri coaja de lamaie
100g fulgi de migdale
1 ½ lingurita sare
Incingem cuptorul la 180 de grade si ungem un vas termorezistent cu unt. Punem stafidele la inmuiat cu 250 ml de apa si rom. Taieteii ii punem la fiert in apa cu sare apoi ii scurgem intr-o sita. Intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul pudra vanilat, pana avem o spuma groasa, ca o alifie. Adaugam apoi peste crema de galbenusuri si branza de vaci, smantana si coaja de lamaie. Omogenizam si punem si stafidele, scurse bine de apa cu rom. Separat, batem albusurile spuma tare cu zaharul tos.
Amestecam taieteii cu branza, apoi punem spuma de ou. Spuma o incorporam folosind o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos, pentru ca spuma sa nu se lase. Turnam apoi compozitia in vasul pe care l-am pregatit, punem deasupra fulgii de migdale si dam totul la cuptor pentru 25-30 de minute pana se rumeneste frumos.