joi, 20 octombrie 2011

Red velvet cake

Ingrediente:  250g faina
                     2 linguri cacao
                     o lingurita sare
                     ½ lingurita colorant rosu
                     230g unt moale
                     300g zahar
                     2 oua mari
                     250 ml lapte batut
                     esenta de vanilie dupa gust (1-2 lingurite)
                     o lingurita bicarbonat

            
  o lingura otet
                     migdale pentru decor

Incingem cuptorul la 180 de grade. Spumam intai untul cu zahar. Untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, nu topit. Adaugam oul, amestecam bine, apoi adaugam colorantul alimentar rosu si amestecam pana la incorporarea completa.

Intr-o sita, punem faina, cacao si sarea. Cernem faina peste compozitia de unt, alternand cu lapte batut, avand grija sa incepem si sa terminam cu faina. Apoi stingem bicarbonatul in otet. Vor iesi niste bulbuci, fiti pregatiti! Apoi adaugam bicarbonatul stins peste compozitia de blat, amestecam bine si turnam totul intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu diamentrul de 28 cm. Tava trebuie sa fie unsa si tapetata cu faina. Coacem circa 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul sa se raceasca complet, apoi il taiem in 2 foi egale.

Pentru crema, amestecam 450g de crema de branza si 220g de zahar pudra, plus un pic de vanilie. Punem 1/3 din crema pe prima foaie, apoi asezam a doua foaie de tort, il invelim in crema, nivelam bine si pe margini adaugam migdale feliate sau zdrobite. Il dam la rece minim 2 ore inainte de a-l servi.