Ingrediente: 500 gr faina
20 gr drojdie proaspata
1 lg ulei
1 cana lapte
250 gr nuci
1 lg rasa de sare
250 gr zahar
500 ml apa
400 gr miere
1 lg apa de flori
Cernem faina si inmuiem drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Intr-un vas, punem oun pumn de faina si facem loc la mijloc. Turnam drojdia inmuiata, amestecam si adaugam putin lapte pana iese un aluat destul de moale, dupa care continuam sa framantam. Presaram faina deasupra, acoperim cu un servet si lasam sa creasca la caldura. Cand a crescut aluatul, punem putina faina intr-un alt vas , adaugam sarea, uleiul, putina apa calda si incepem sa framantam pana se dezlipeste de pe maini. Presaram iarasi deasupra putina faina si mai lasam la crescut 10 minute. Cand a crescut, impartim coca in mai multe bucati, dupa care facem colaceii in forma de 8 si ii asezam intr-o tava presarata cu faina. Ii mai lasam 20 de minute sa mai creasca, apoi ii punem la copt.
Cat sunt la cuptor, pregatim siropul din 500 ml apa, apa de flori si 400 gr miere. Nucile le macinam si le amestecam cu zaharul pudra. Dupa ce s-au copt colaceii, ii lasam la racit, apoi ii punem numai pentru o clipa, unul cate unul in apa fierbinte la inmuiat si ii lasam la scurs.
Ii asezam pe un platou, peste care turnam siropul si nuca macinata.