Ingrediente: - pentru foi: 7 oua
300 gr zahar
400 gr faina
1 plic zahar vanilat
- pentru crema: 250 gr frisca batuta
2 oua
100 gr zahar
150 ml lapte
13 gr gelatina
5 gr esenta de vanilie
100 gr fructe din compot
120 gr sos de visine/topping
100 gr ciocolata
razatura de lamaie
Pentru foi, spumam albusurile cu 1/3 din cantitatea de zahar, iar galbenusurile le spumam separat cu restul de zahar si putin zahar vanilat. Amestecam usor cele 2 compozitii, incorporam faina pana se omogenizeaza. Intindem compozitia foi, pe fundul tavii tapetata cu hartie de copt si le punem pe rand la copt pentru 10 minute la 250 grade.
Le lasam la racit si ne apucam de crema. Amestecam laptele cu zaharul si cu cele 2 oua, fierbem 10 minute la foc mic pana se omogenizeaza. Adaugam gelatina inmuiata, mai fierbem putin, apoi lasam compozitia la frigider. Amestecam continuu, adaugand esenta de vanilie, frisca batuta, coaja de lamaie si fructele din compot maruntite.
Ungem foile cu crema si le rulam incet, apoi le tinem la frigider. Dupa 20 de minute topim ciocolata in bain-marie si o turnam peste rulada.
Servim rulada portionata alaturi de sosul de visine.