joi, 20 octombrie 2011

Rulada Diplomat cu fructe si sos de visine

Ingrediente: - pentru foi: 7 oua
                                        300 gr zahar
                                        400 gr faina
                                        1 plic zahar vanilat

                     - pentru crema: 250 gr frisca batuta
                                              2 oua
                                              100 gr zahar
                                              150 ml lapte
                                              13 gr gelatina
                                              5 gr esenta de vanilie
                                              100 gr fructe din compot
                                              120 gr sos de visine/topping
                                              100 gr ciocolata
                                               razatura de lamaie

Pentru foi, spumam albusurile cu 1/3 din cantitatea de zahar, iar galbenusurile le spumam separat cu restul de zahar si putin zahar vanilat. Amestecam usor cele 2 compozitii, incorporam faina pana se omogenizeaza. Intindem compozitia foi, pe fundul tavii tapetata cu hartie de copt si le punem pe rand la copt pentru 10 minute la 250 grade.
Le lasam la racit si ne apucam de crema. Amestecam laptele cu zaharul si cu cele 2 oua, fierbem 10 minute la foc mic pana se omogenizeaza. Adaugam gelatina inmuiata, mai fierbem putin, apoi lasam compozitia la frigider. Amestecam continuu, adaugand esenta de vanilie, frisca batuta, coaja de lamaie si fructele din compot maruntite.
Ungem foile cu crema si le rulam incet, apoi le tinem la frigider. Dupa 20 de minute topim ciocolata in bain-marie si o turnam peste rulada.
Servim rulada portionata alaturi de sosul de visine.