Ingrediente: 250 gr zahar
5 linguri apa
4 oua
1 praf de sare
5 linguri de ulei
200 gr faina
o lingura (15 gr) cacao 1 plic zahar vanilat
nuca de cocos pentru presarat peste chec
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Separat facem un sirop din 250 gr zahar si 5 linguri de apa si se da in clocot. Siropul fierbinte il turnam treptat peste albusurile batute spuma, amestecand continuu. Adaugam galbenusurile unul cite unul, apoi cele 5 linguri de ulei ( una cite una) si faina in ploaie. Turnam in forma de chec tapetata cu hartie de copt. Adaugam umplutura data prin faina. Intr-un bol amestecam 1 lingura de cacao cu putina apa si o turnam peste chec. Il bagam la cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 40 de minute, pana cind o scobitoare introdusa in mijlocul checului iese curata. Cind este gata, il presaram cu zahar vanilat si nuca de cocos.