joi, 20 octombrie 2011

Supa crema de mazare

Ingrediente: 500 gr de mazare
                      1 morcov
                      1 bucatica de telina
                      1 ceapa mica
                      sare, piper
                      2 lg smantana
                      marar verde
                      parmezan razuit
                      2 lg ulei de masline

Curatam telina, morcovul si ceapa, ceapa o taiem marunt marunt, morcovul si telina le dam prin razatoare. Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si calim morcovul, telina si ceapa pana cand se inmoaie. Separat, intr-un litru de apa, punem la fiert mazarea. Dupa ce legumele sunt calite, le punem la fiert impreuna cu mazarea, in apa cu sare. Le lasam sa fiarba linistite, pana cand mazarea e fiarta si se sfarma usor.
Scurgem legumele si pastram apa in care au fiert. Pasam mazarea, morocovul, ceapa si telina cu un blender si apoi subtiem pireul obtinut, din aproape in aproape, cu zeama in care au fiert. Eu am pus in jur de 2-3 polonice mari. Potrivim  de sare si piper, punem smantana, mararul si parmezanul. Servim cu paine prajita sau crutoane de paine.