Ingrediente: - blatul: 8 oua,
12 linguri zahar,
150 ml ulei,
12 linguri faina,
1 praf de copt,
coaja de lamaie,
12 linguri zahar,
150 ml ulei,
12 linguri faina,
1 praf de copt,
coaja de lamaie,
- Crema: 10 linguri amidon,
400 ml lapte,
250 g zahar,
zeama de la o lamaie,
1 pachet margarina,
- Sirop: 250 g zahar,
200 ml apa,
1 esenta de vanilie
- Krantz: 150 g zahar,
1 ceasca nuca
Batem albusurile spuma, dupa care se adaugam zaharul, galbenusurile le amestecam cu uleiul, ca la maioneza, si le turnam peste albusurile batute spuma. Adaugam faina si praful de copt si dam la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la cuptorul preincalzit.
Pentru crema amestecam amidonul cu cateva linguri de lapte rece si zaharul, restul de lapte il punem la fiert. Cand incepe a fierbe, turnam amidonul, amestecam sa nu se lipeasca.
Luam crema de pe foc si adaugam margarina, apoi zeama de lamaie si omogenizam. Blatul il taiem in 2, si il insiropam.
Umplem apoi blatul cu jumatate din crema, punem celalalt blat, il insiropam si-l ornam si pe acesta cu restul de crema ramasa, dupa care punem krantzul care l-am zdrobit cu sucitorul.
Luam crema de pe foc si adaugam margarina, apoi zeama de lamaie si omogenizam. Blatul il taiem in 2, si il insiropam.
Umplem apoi blatul cu jumatate din crema, punem celalalt blat, il insiropam si-l ornam si pe acesta cu restul de crema ramasa, dupa care punem krantzul care l-am zdrobit cu sucitorul.