joi, 20 octombrie 2011

Paste cu somon

Ingrediente: 150 grame file somon afumat
                    300 grame paste
                    1 dovlecel mic
                    200 ml smantana dulce
                    150 ml vin alb
                    3 linguri ulei de masline
                    1 jumatate de ceapa
                    sare si piper
                    patrunjel proaspat
                   parmezan (optional)

Intr-un vas punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei, cand fierbe adaugam pastele. Tocam si calim ceapa in 2 linguri de ulei de masline, adaugam dovlecelul feliat subtire, somonul taiat marunt si imediat vinul, (somonul nu trebuie sa se caleasca, ci sa fiarba, de aceea adaugam vinul ). Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba 10 minute. Scurgem pastele de apa si le lasam deoparte.
Adaugam smantana dulce la sos si mai lasam sa fiarba fix 5 minute. Daca este nevoie condimentam cu sare si piper. Punem pastele peste sosul de somon si lasam 2-3 minute pe foc. Servim cu parmezam si pastrunjel proaspat.