Ingrediente: 150 grame file somon afumat
300 grame paste
1 dovlecel mic
200 ml smantana dulce
150 ml vin alb
3 linguri ulei de masline
1 jumatate de ceapa
sare si piper
patrunjel proaspat
parmezan (optional)
Intr-un vas punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei, cand fierbe adaugam pastele. Tocam si calim ceapa in 2 linguri de ulei de masline, adaugam dovlecelul feliat subtire, somonul taiat marunt si imediat vinul, (somonul nu trebuie sa se caleasca, ci sa fiarba, de aceea adaugam vinul ). Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba 10 minute. Scurgem pastele de apa si le lasam deoparte.
Adaugam smantana dulce la sos si mai lasam sa fiarba fix 5 minute. Daca este nevoie condimentam cu sare si piper. Punem pastele peste sosul de somon si lasam 2-3 minute pe foc. Servim cu parmezam si pastrunjel proaspat.
Adaugam smantana dulce la sos si mai lasam sa fiarba fix 5 minute. Daca este nevoie condimentam cu sare si piper. Punem pastele peste sosul de somon si lasam 2-3 minute pe foc. Servim cu parmezam si pastrunjel proaspat.