joi, 20 octombrie 2011

Mar cu spuma de frisca

Ingrediente: 1 plic budinca cu gust de frisca
                    4 lg zahar
                    ½ lg nucsoara macinata
                    400 ml suc de mere
                    1 mar rosu
                    40 gr migdale taiate sau nuci
                    frisca pentru decor
                    putin suc de lamaie

Omogenizam praful de budinca cu nucsoara, zaharul si 6 lg suc de mere. Restul de suc de mere il punem la fiert, dupa care il dam la o parte si peste el adaugam amestecul de budinca. Punem din nou la fiert compozitia rezultata pentru inca 1 minut, timp in care amestecam usor si continuu.

Turnam budinca intr-o forma dreptunghiulara (aprox 18x13) clatita in prealabil cu apa rece si o lasam la racit pentru 2-3 ore.

Curatam marul de seminte si il taiem rondele subtiri pe care le stropim cu suc de lamaie.

Budinca racita o taiem cubulete care le tavalim in migdale si le asezam pe rondelele de mar. Decoram cu frisca si dupa gust scortisoara.