Ingrediente: 1 plic budinca cu gust de frisca
4 lg zahar
½ lg nucsoara macinata
400 ml suc de mere
1 mar rosu
40 gr migdale taiate sau nuci
frisca pentru decor
putin suc de lamaie
Omogenizam praful de budinca cu nucsoara, zaharul si 6 lg suc de mere. Restul de suc de mere il punem la fiert, dupa care il dam la o parte si peste el adaugam amestecul de budinca. Punem din nou la fiert compozitia rezultata pentru inca 1 minut, timp in care amestecam usor si continuu.
Turnam budinca intr-o forma dreptunghiulara (aprox 18x13) clatita in prealabil cu apa rece si o lasam la racit pentru 2-3 ore.
Curatam marul de seminte si il taiem rondele subtiri pe care le stropim cu suc de lamaie.
Budinca racita o taiem cubulete care le tavalim in migdale si le asezam pe rondelele de mar. Decoram cu frisca si dupa gust scortisoara.