Ingrediente: 8 oua
120 gr zahar
750g mascarpone
2 pachete piscoturi
2 espresso cu 2 linguri de zahar 240 ml amaretto
cacao pentru pudrat
120 gr zahar
750g mascarpone
2 pachete piscoturi
2 espresso cu 2 linguri de zahar 240 ml amaretto
cacao pentru pudrat
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, le punem pe foc la bain marie pentru aproximativ 7 minute, pana se ingroasa. Lasam crema la racit si batem albusurile.
Incorporeaza mascarpone in crema de galbenus amestecand cu putere, de preferat fara mixer,cu o paleta sau o lingura de lemn. Adaugam si albusul spuma, amestecand cu grija de jos in sus. Pastram crema in frigider pana cand ansamblam prajitura si pregatim cafeaua. Dupa ce s-a racit adaugam zaharul si amaretto. Inmuiem piscoturile in cafeaua introducand cu partea cu zahar in jos, le tinem 2 secunde. Asezam primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie (pe orizontala sau verticala), adaugam jumatate din crema. Continuam apoi cu cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat, punem restul de crema deasupra si nivelam. Pudram cu cacao si il dam la rece.