Ingrediente: 1.5 kg file peste oceanic
200 gr ceapa
125 gr ulei
3 oua
2 legaturi verdeata
600 gr ciuperci
100 gr morcovi
100 gr telina
100 gr faina
50 gr unt
100 ml vin
30 gr bulion tomate
200 gr paine
sare, piper
Fileul de peste se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Adaugam jumatatea din cantitatea de ceapa tocata marunt si calita in ulei, o legatura de verdeata tocata, ouale, piperul si sarea si amestecam bine. Formam chiftelutele le trecem prin faina si le prajim in ulei. In uleiul ramas se caleste zarzavatul dat pe razatoare si restul de 100 gr ceapa tocata. Se adauga faina ramasa, il stingem cu bulionul subtiat cu apa fierbinte si se lasa la fiert 30 de minute, apoi se paseaza printr-o sita. Ciupercile feliate le calim si le stingem cu un polonic de sos, apoi le turnam peste restul de sos. Chiftelutele le punem in sos, adaugam vinul si le fierbem impreuna pentru 15 minute. La sfarsit potrivim de sare si adaugam restul de verdeata. Servim chiftelutele cu piure de cartofi.