duminică, 12 iunie 2011

Chiftelute de peste marinate cu ciuperci si tomate

Ingrediente: 1.5 kg file peste oceanic
                      200 gr ceapa
                      125 gr ulei
                      3 oua
                      2 legaturi verdeata
                      600 gr ciuperci
                      100 gr morcovi
                      100 gr telina
                      100 gr faina
                      50 gr unt
                      100 ml vin
                      30 gr bulion tomate
                      200 gr paine
                      sare, piper
Fileul de peste se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Adaugam jumatatea din cantitatea de ceapa tocata marunt si calita in ulei, o legatura de verdeata tocata, ouale, piperul si sarea si amestecam bine. Formam chiftelutele le trecem prin faina si le prajim in ulei. In uleiul ramas se caleste zarzavatul dat pe razatoare si restul de 100 gr ceapa tocata. Se adauga faina ramasa, il stingem cu bulionul subtiat cu apa fierbinte si se lasa la fiert 30 de minute, apoi se paseaza printr-o sita. Ciupercile feliate le calim si le stingem cu un polonic de sos, apoi le turnam peste restul de sos. Chiftelutele le punem in sos, adaugam vinul si le fierbem impreuna pentru 15 minute. La sfarsit potrivim de sare si adaugam restul de verdeata. Servim chiftelutele cu piure de cartofi.