duminică, 12 iunie 2011

Turkish Chicken Breast milk

O reteta turceasca care sunt sigura ca o sa va incante, in traducere ar veni „Lapte de pasare turcesc”, asa ca haideti sa nu mai pierdem timpul si sa ne apucam de treaba.
Ingrediente: 1 l lapte gras
                      200 gr unt
                      170 gr faina
                      200 gr zahar
                      fistic pentru decor
Punem laptele si zaharul intr-o oala, amestecam un pic, apoi il lasam pe foc. In alta oala, punem faina la incins, cand incepe sa se simta mirosul de prajeala adaugam untul bucatele si dam focul la mic, amestecam iar cand faina devine maronie o luam de pe foc. Cand incepe sa fiarba laptele, il adaugam treptat peste faina amestecand bine, lasam 5 minute pe foc si apoi turnam compozitia intr-un blender pentru 2 minute la puterea maxima. Va iesi o compozitie cremoasa pe care o vom turna intr-un vas de yena, o  acoperim bine cu folie de plastic si o dam la rece pentru cel putin 6 ore. Cand o scoatem de la frigider, vom dezlipi folia si vom presara deasupra fistic maruntit.