duminică, 12 iunie 2011

Prajitura Valurile Dunarii

Ingrediente: - blat: 370 gr margarina
                                  7 oua
                                  250 gr zahar
                                  250 gr faina
                                  1 praf de copt
                                  2 lg nuca macinata
                                  2 lg cacao
                                  2 – 3 lg lapte
                      - umplutura: 1 borcan visine fara sambur
                      - crema: 2 pudinci vanilie
                                     700 ml lapte
                                     4 lg zahar
                                     250 gr margarina
                                     200 gr zahar pudra
                       - glazura: 200 gr ciocolata
                                        60 ml frisca
Amestecam margarina cu zaharul, inglobam ouale si omogenizam faina cu praful de copt. Impartim coca in doua. Prima bucata o amestecam cu nuca, iar cea de-a doua cu cacao si lapte. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intindem aluatul cu nuca, apoi cel cu cacao si peste ele punem visinele stoarse bine de suc si dam tava la cuptor pentru o jumatate de ora.
Intre timp, pregatim crema din cele doua pudingi, zaharul si laptele si o lunem la racit. Margarina o spumam cu zaharul pudra si apoi o incorporam in pudinca. Pentru glazura topim ciocolata la abur si o amestecam cu frisca lichida. Dupa ce s-a racit blatul, intindem crema de pudinca peste el si deasupra cremei turnam glazura. O portionam si o tinem la rece.