vineri, 25 ianuarie 2013

Gomboti de post cu gem de prune


Ingrediente: 500 g cartofi
                    100 g faina
                    2 linguri de ulei
                    2 linguri de zahar
                    zahar vanilat
                    pesmet
                    zahar
                    ulei
                    un praf de sare
                    gem de prune

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Ii pasam cu furculita cat sunt calzi, adaugam un praf de sare, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia. Lasam compozitia se se raceasca. Ne ungem mana cu ulei si formam bilute, pe care le turtim, iar in mijlocul lor vom pune gem, dupa care modelam inapoi biluta. Procedam la fel pana terminam compozitia.
Intre timp punem pe foc o oala cu apa. Cand a inceput sa fiarba, dam focul incet si punem galustele in ea, sunt gata cand se ridica la suprafata.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, il lasam sa se incinga, apoi vom pune pesmetul si-l calim usor, stingem focul si adaugam zahar dupa gust si amestecam usor. Galustele fierte le scoatem cu o paleta si le dam prin pesmetul prajit.