vineri, 25 ianuarie 2013

Castelul Peles


Ingrediente: 2 felii muschi de vita
                   500 gr cartofi natur
                   40 gr unt
                   2 ciuperci
                   2 felii bacon
                   2 felii cascaval
                   30 ml vin rosu
                   30 ml coniac
                    1 rosie
                    1 lg amidon
                    busuioc
                    ulei,  sare si piper

Intr-o tigaie, punem la prajit muschiul de vita condimentat, ciupercutele si baconul. Cand sunt facute, le scoatem pe o farfurie si cladim castelul! J La baza avem muschiuletul de vita, apoi baconul, peste ele o felie sanatoasa de rosie, peste care punem cupola, adica ciupercuta si acoperim de ploaie cu felia de cascaval. Infingem o scobitoare ca sa le prindem pe toate si sa nu patim ca Manole si le introducem la cuptor pentru cateva minutele ca sa se topeasca cascavalul. In uleiul ramas de la prajit, adaugam sare si piper, coniacul si vinul, lasam sa dea  cateva clocote adaugam 10 gr de unt si apoi ingrosam cu amidonul. Cartofii natur ii punem un pic la calit in unt topit, condimentam si presaram busuioc proaspat.

Scoatem “castelutele” de la cuptor si le asezam pe o farfurie. Turnam peste ele sosul din tigaie si langa asezam cartofii aromati. Ce festin!