sâmbătă, 30 iulie 2011

Amandine

Ingrediente: -blat: 6 oua
                                200 gr zahar
                                30 ml apa
                                30 ml ulei
                                20 gr cacao
                                8 lg faina

                       -crema: 3 galbenusuri
                                     150 gr zahar pudra
                                     3 lg cacao
                                     1 pachet margarina
                                     1 plic glazura Dr. Oetker

                          -siropul: 300 ml apa
                                         2 plicuri cappuccino cu rom
                                         200 gr zahar
                                         esenta de rom

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma. Galbenusul il frecam cu uleiul. In albus incorporam zaharul, galbenusul, apa si mixam la viteza mica. Cacao o amestecam cu faina si le incorporam in compozitie cu o lingura. Tapetam tava, adaugam compozitia si dam la cuptor pentru 25 minute la foc mediu.

Pentru sirop punem toate ingredientele pe foc si le lasam sa fiarba 3 minute, apoi il luam de pe foc si il lasam la racit.

Crema o preparam din margarina batuta, adaugam zaharul pudra, galbenusurile si cacao. Mixam pana cand se incorporeaza si se topeste zaharul.

Blatul racit il taiem in 2. Primul il insiropam, adaugam crema, nivelam si adaugam al doilea blat insiropat. Taiem prajitura bucati si o introducem la frigider pentru cateva ore.

Pregatim glazura conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam pe fiecare bucata, iar deasupra punem un mot de frisca-optional.