sâmbătă, 30 iulie 2011

Cheescake cu ciocolata

Ingrediente: 250 gr biscuiti digestivi
                     100 gr unt
                     600 gr crema de branza
                     200 ml smantana dulce pentru frisca
                     100 gr zahar pudra
                     3 plicuri zahar vanilat
                     1 plic si jumatate gelatina (foi)
                     100 gr ciocolata
                     fructe pentru decor

Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Tapetam o tava cu pereti detasabili cu hartie de copt. Rasturnam biscuitii in tava si nivelam bine. Lasam la frigider pentru o ora ca sa se intareasca.

Batem branza, zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana la omogenizare. Adaugam apoi smantana si mixam in continuare. Gelatina o dizolvam conform informatiilor de pe ambalaj si o adaugam in compozitia de branza. Amestecul rezultat il turnam in tava peste blat si lasam la frigider pentru 8 ore. Scoatem peretii formei si turnam ciocolata topita deasupra, ornam cu fructe.